5 anledningar till att välja Wordress


En av de vanligaste frågor som vi får är: Varför ska jag använda WordPress? Är inte min gamla hemsida tillräckligt bra? Varför behöver jag byta till WordPress från en annan plattform? Undrar du också det? Då har du kommit rätt. Här tar vi upp 5 anledningar till varför man ska välja WordPress. Vi visar också på andra sidor, som är byggda med Wordress, för att visa på hur flexibelt systemet är.
OBS: När vi pratar WordPress så pratar vi om ”Self hosted Wordress, WordPress.org” inte wordress.com. Vi förklarar skillnaden mellan dessa i ett annat inlägg.

Syntolkning: Laptop och skärm på ett skrivbord

1. WordPress är gratis

WordPress är en gratis programvara, open source. Det betyder att du är fri att ladda ner, installera, använda och modifiera den så att den passar dina behov. Du kan använda den för att skapa någon form av webbplats.

Även om WordPress i sig är gratis, utan licenskostnad, behöver du ett domännamn och webbhotell för att installera det.

Ett domännamn är adressen till din webbplats på internet. Det här är vad dina användare skriver i webbläsarens adressfält för att komma åt din webbplats (till exempel webedge.se).

Ett webbhotell är en server där din hemsida (dina webbfiler, databas m.m.) lagras.

2. WordPress är enkelt att anpassa med teman och plugins

Syntolkning: Skärmavbild som visar olika ikoner.

En stor mängd som använder WordPress är varken webbdesigners eller programmerare. Faktum är att de flesta som börjar använda WordPress är personer utan några tidigare kunskaper om att designa webbplatser.

För icke-tekniskt kunniga människor är WordPress den perfekta lösningen eftersom det finns tusentals gratis webbplatskartor (teman) som du kan välja mellan. Det finns ett perfekt WordPress-tema för nästan alla typer av webbplatser (oavsett om det är en blogg, en affärswebbplats eller en onlinebutik).

WordPress-teman är lätt att anpassa eftersom många av dem har sin egen inställningssida så att du kan ändra färger, ladda upp logotyp, ändra bakgrunden och anpassa det till dina behov.

Du kan också lägga till anpassad funktionalitet på din WordPress-webbplats genom att använda plugins. WordPress-plugins är som appar för din webbplats som du kan använda för att lägga till avancerade funktioner som analytik, kontaktformulär, medlemskapsområde och mer.

Precis som teman finns det tusentals gratis och premium plugins som du kan använda. Om du vill lära dig mer, se vår artikel om vad som är WordPress-plugins och hur fungerar de.

Förutom att lägga till extra funktionalitet kan vissa WordPress-plugins låta dig omvandla din webbplats till en helt ny plattform.

3. WordPress är SEOvänligt

WordPress är skrivet med standardiserad kod och producerar semantisk markering. I icke-nörd termer gör det att Google och andra sökmotorer älskar WordPress.

Det här är därför att WordPress-webbplatser tenderar att rankas högre än andra i sökmotorer.

i grunden är WordPress mycket SEO-vänligt som det är. Men du kan också använda WordPress SEO plugins för att ytterligare optimera din webbplats.

4. WordPress är tryggt och säkert

WordPress är utvecklat med säkerhet i åtanke, och det anses vara en mycket trygg och säker plattform för att bygg hemsidor på. Men precis som den riktiga världen kan internet vara en osäker plats.

Det finns folk där ute som vill få sina händer på så många platser som de kunde. För att skydda din WordPress-webbplats finns det några enkla saker du kan göra för att göra det ännu säkrare.

5. WordPress kan hantera olika typer av media

WordPress är inte bara begränsad till att skriva text. Den levereras med en inbyggd media uppladdare för att hantera bilder, ljud och videofiler.

WordPress stöder oEmbed-aktiverade webbplatser vilket innebär att du kan bädda in YouTube-videor, Instagram-bilder, Tweets och Soundcloud-ljud genom att bara klistra in webbadressen i WordPress-postredigeraren.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *